Location: Abbeville, LA

Client: Bank of Abbeville and Trust Company

 

Project Description:

The Bank’s two-story brick structure, originally built in 1894, is listed on the National Register of Historic Places. The design team collaborated with the Louisiana Division of Historic Preservation to maintain the historic character of the building and to restore the architectural features back to their original condition. All interior doors and millwork were replicated to match authentic historical details. An elevator and means of egress stairs were added to connect both levels. Outdated glass block filling the picture windows was removed and replaced with a more accurate representation of the original window’s millwork in 1894. Modern lighting and simple yet sleek material finishes introduces 21st century elegance into the spaces while holding true to the historical character of the building.

BANK OF ABBEVILLE AND TRUST COMPANY - MAIN OFFICE